ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΣ ΤΡΑΥΛΟΣ
Εγκεκριμένος και πιστοποιημένος χειροτέχνης από το τμήμα εμπορίου και βιομηχανίας τους Ελληνικού κράτους (ΕΒΕΑ).
Βιογραφικό & Υπηρεσίες
Ονομάζομαι Κωνστάντιος Τραυλός και κατάγομαι από την Χίο. Η τέχνη μου ως σχεδιαστής & κατασκευαστής φωτιστικών ξεκινάει το 2012 όταν και άφησα πίσω μου στην Αθήνα μια 5ετή επαγγελματική δραστηριότητα ως διακοσμητής εσωτερικών χώρων (δίπλωμα ΑΚΤΟ) και διακοσμητής βιτρίνας καταστημάτων ( διπλωμα ıNDESIGN).
Αρχικά περιφέρθηκα στα πλακόστρωτα στο Μοναστηράκι και στην Αρεοπαγίτου πουλώντας τα χειροποίητα φωτιστικά μου ως καλλιτέχνης του δρόμου και συμμετείχα σε διάφορες εκθέσεις χειροποίητων ειδών τόσο σε εκθεσιακούς χώρους όσο και σε εκθέσεις για την UNESCO.

Α)

Επειδή όμως η άσκηση τέχνης για κάποιους ανθρώπους είναι κάτι πιο εσώτερο και περισσότερο από το να δημιουργείς για να παρουσιάσεις τη δουλειά σου στο κοινό αποκομίζοντας τα όποια οφέλη, η Αθήνα, η πολυκοσμία, το χάος αλλά και σημαντικά άλλα καλά όπως ο εύκολος δρόμος της γνωστοποίησης και οι καλλιτεχνικές γνωριμίες που θα σε σπρώξουν μπροστά δεν ήταν πράγματα που με γέμιζαν ως άνθρωπο, απεναντίας με ωθούσαν όλο και περισσότερο μακρυά από την ψυχή μου. Από τα τέλη του 2013 έως και σήμερα ζω στο νησί μου, την Χίο. Ήταν αυτό που ήθελα. Ένας ήσυχος και φυσικός τόπος.

Β)

Ένα κελί ησυχαστήριο και ο χρόνος στο πλευρό μου. Περνάω πάρα πολύ χρόνο στο εργαστήριο μου από ευχαρίστηση αλλά και ανάγκη επιβίωσης καθώς το εργαστήριο μου είναι το ησυχαστήριο μου παρά τους θορύβους από τα εργαλεία. Τόπος ιερός όπου η μυρουδιά από το λιβάνι αντικαθίσταται από τις μυρουδιές των υλών καθώς το φλεγόμενο ξύλο ή το μέταλλο στην καύση τους αναδύουν υπέροχες μυρουδιές στο χώρο. Μέσο επικοινωνίας με τον θεό όπου δημιουργόντας τα χέρια μου, το πνεύμα μου αφήνεται ελεύθερο στο σύμπαν και στην επικοινωνία με την ψυχή μου.

Γ)

Για την κατασκευή των φωτιστικών μου χρησιμοποιώ απλά εργαλεία και ηλεκτρικά εργαλεία χειρός που μπορεί να έχει ο καθένας στο εργαστήριο του. Αν και υπάρχουν μηχανήματα όπως λέιζερ κοπής που θα μπορούσαν να μου επιταχύνουν και διευκολύνουν τη ζωή μου εν τούτοις είμαι πιστός προς την τέχνη και κυρίως τον εαυτό μου/ την ψυχή μου απολαμβάνοντας την δημιουργία, την κατασκευή φωτιστικών σε όλο της το μεγαλείο, κατασκευάζοντας από την αρχή τα τμήματα των φωτιστικών ως και την ολοκλήρωση τους.

Δ)

Σχεδιάζω και κατασκευάζω διαφόρων ειδών φωτιστικά όπως μοντέρνα φωτιστικά, κλασσικά φωτιστικά, βιομηχανικά φωτιστικά, φωτιστικά από ξύλο, φωτιστικά από μέταλλο, φωτιστικά που συνδυάζουν διάφορες ύλες μεταξύ τους, φωτιστικά τόσο για επαγγελματικούς όσο και ιδιωτικούς χώρους και εκτός των όποιων εργαλείων είναι απαραίτητες οι γνώσεις που έχω αποκομίσει κατά τα χρόνια των σπουδών, η εμπειρία αλλά κυρίως η υπομονή, η επιμονή, η αγάπη, η ευχαρίστηση και η επιμέλεια ώστε τα φωτιστικά να έχουν το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, να είναι λειτουργικά και κυρίως ασφαλή.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ως διπλωματούχος διακοσμητής μπορώ να επιλέξω και σας προτείνω από τα ήδη υπάρχοντα σχέδια φωτιστικών ή να σας δώσω νέες προτάσεις φωτιστικών οι οποίες θα είναι οι ιδανικές επιλογές τόσο για την καλύτερη δυνατή αισθητική τους στο χώρο σας όσο και για την άρτια λειτουργικότητα του φωτισμού σε αυτόν. Οι προτάσεις μου βασίζονται πάντα σύμφωνα με την διακόσμηση, την αρχιτεκτονική και τις ανάγκες φωτισμού του κάθε χώρου ξεχωριστά.

Αυτό γίνεται στέλνοντας μου φωτογραφίες του χώρου/ των χώρων που θα πλαισιώσετε τα φωτιστικά και μου δίνετε πληροφορίες σύμφωνα την χρήση των φωτιστικών και ποιες ανάγκες θέλετε να σας εξυπηρετούν.

Για παράδειγμα:  Θα ήθελα να μου δώσετε πρόταση για το καθιστικό/ σαλόνι/ τραπεζαρία/ κουζίνα/ υπνοδωμάτιο/ χολ κοκ (της φωτογραφίας που σας έστειλα) για κρεμαστό φωτιστικό πολυέλαιο ή φωτιστικό μονόφωτο/ φωτιστικό δαπέδου/ φωτιστικό-ά τοίχου/ επιτραπέζιο φωτιστικό που θα εξυπηρετεί βασικές ανάγκες αλλά και πολλές φορές το φωτιστικό/ τα φωτιστικά με το φως αναμένο θα χρησιμοποιείται-ούνται ως διακοσμητικό-ά στοιχείο-ά για εντυπωσιασμό ή ως πρόσθετος βοηθητικός φωτισμός στο χώρο.

Το φως όπως και αν το δούμε παραμένει φως, αυτό που το αλλάζει είναι η δημιουργία που πηγάζει από αυτό.